Videók – Rubik-kocka kirakása, világrekordok, interjúk

A világ legnagyobb Rubik-kockája

Elkészült a világ legnagyobb Rubik-kockája!

Tony Fisher neve bekerült a Guinnes Rekorderek közé, melyet a 100 kilogrammos óriás Rubik-kocka létrehozásával érdemelt ki.

A kocka melyet létrehozott, a hagyományos Rubik-kocka méretarányos mása, mely ugyanazokból az anyagokból készült az eredeti működési alapok felhasználásával, csak egy “kicsit” nagyobb.

A létrehozott kocka 1,57 * 1,57 * 1,57 méteres, mely paraméterekkel kiérdemelte a világ legnagyobb Rubik-kockája címet.

És hogy ki lehet-e rakni? Nézd meg a videót!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Új magyar Rubik-rekord – a legnagyobb Rubik-mozaik!

A Corvinus-egyetem diákjai 4 profi Rubik-kocka kirakó segítségével hozták létre a beszédes képet. A „festmény” a New York-i és a budapesti Szabadság-szobrot ábrázolta, amivel a nemzetközi tapasztalatszerzést és a hazai elhelyezkedést hangsúlyozták a résztvevők.


Vannak profi versenyzők, akik segítettek, meg is tanították azokat az algoritmusokat, amelyekkel könnyebb majd később kirakni. Szerintem még így sem könnyű, mindenesetre nagyon sok, több mint 200 diák vett részt a rekordállításban.”– mondta Ludvig Orsolya, az EY kommunikációs igazgatója.

A Rubik-falat 1000 darab, egyedi színkombinációkban készült Rubik-kockából rakták ki, soronként 40 kockából.A rekord-döntő építményt egy nap alatt sikerült összeállítani, pár napig megtekinthető a Corvinus Egyetem épületében, majd lebontás után jótékonysági szervezeteknek adományozzák a felhasznált Rubik-kockákat.


Nézd meg a videót!

Fotó: MTI – Mohai Balázs

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Átverés a Rubik-kocka kirakása?

Igaz, hogy csak egy nagyon jó videós trükk volt, ahogy a videóban Mills Mess úgy tűnik zsonglőrködés közben rakja ki csupán 20 másodperc alatt a 3 Rubik-kockát, de sokan bedőltek neki.

Te vajon rájönnél, hogy ez nem valós?

Nézd meg a videót! Majd a másik videóból kiderülhet az is, hogyan készítették a felvételt.

Ha nem is a Rubik-kocka kirakásában, de zsonglőrködésben és számítógépes trükkökben nagyon ügyes Mills Mess.

Hogyan készítette a videót? Itt megtudhatod:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

1,5 méteres Rubik óriás

Tony Fisher szeretett volna önmagának bizonyítani és másokat szórakoztatni alkotásával, így pár hét alatt megépítette az óriás Rubik-kockát, mely több, mint 1,5 méter magasra sikerült. A 3×3-as óriás kocka megépítése során két fő szempont vezérelte. egyrészt, hogy otthonában tudja tárolni, másrészt hogy funkciójának megfelelő legyen és akár egy ember is ki tudja rakni. az általa megépített 100 kg súlyú, 1,56 méter magas óriás logikai játékot udvarában tárolja, s elérte, hogy a világ legnagyobb matricával ellátott logikai kockát tudhatja magáénak.  A hagyományos Rubik-kockánál közel kétezerszer nagyobb Rubik-óriást 2016 januárjában és februárban építette Tony Fisher.

Nézd meg a videót, melyben Tony Fisher elforgatja a kocka elemeit. Bár lehet kicsit több időbe telik a kirakása, mint 5 másodperc, de hogy ki lehet rakni, az tény!

Szerezz be itt egy 3×3-as Rubik-kockát.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka a Super Bowlon

“Ez itt a Rubik-kocka, mely az emberiség számára szinte megoldhatatlan kihívást jelentett.” – hangzott a mondat a mutáns lény szájából az Avocados from Mexico reklámspotjában, mely a Super Bowl adása elején jelent meg.

A reklámipari szempontból is jelentős esemény ideje alatt egy 30 másodperces hirdetés ára is 4,6 és 5 millió dollár között mozog, így igen jelentős összeget kell azoknak fizetniük, akik a magas nézettségű Super Bowl alatt szeretnék népszerűsíteni termékeiket. De mindezek ellenére nagy volt az érdeklődés és minden hirdetési hely megtelt. Többek között olyan cégek hirdettek, mint a Pepsi, Audi, Walt Disney, Axe és Amazon.

De hogyan is került adásba a Rubik-kocka?

Az Avocados From Mexico 1 perces reklámja egy nem messzi galaxisba repít el minket, melyben egy idegen lény a Földi Csodák Múzeumában bemutatja a Föld furcsa lakóinak rejtélyes tárgyait és legértékesebb kincseit. Így került szóba a Rubik-kocka is, mely szintén a kiállított tárgyak között szerepelt.

Nézd meg az 1 perces reklámfilmet itt, majd szerezz be itt egy Rubik-kockát, és lássuk, rajtad kifog-e a logikai játék.

Forrás: origo.hu

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockás estélyi a világversenyen

Nagy Nikoletta Rubik-kockás estélyiben készül a Miss Universe döntőjére.

 

December 1-én már el is indult Nagy Nikoletta Las Vegasba a Miss Universe döntőjére, ahol több modellel méretteti össze magát, hogy megszerezze az univerzum szépe díjat. Számos gyönyörű ruhában fog felvonulni. Többek között egy különleges Rubik-kockás estélyiben is.

Kattints a videóra és nézd meg, hogy néz ki a nem mindennapi nemzeti viselet:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Bűvös kockák nagy választéka vár Rád üzletünkben

Látogass el üzletünkbe, ahol Rubik, V-Cube kockákkal és sok más izgalmas kreatív termékkel várunk.

Légy gazdagabb egy élménnyel!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik kocka megoldó gépezet

Gépezet, mely képes kirakni a Rubik kockát 

A Rubik kocka kirakó gépet a jól ismert FAC rendszer elemeiből építették fel. A rendszert a tehetséges Mark Sylwan svéd feltaláló fejlesztette ki az 1950-es években. A kocka kirakó gépezet szívét egy rasperry Pi Compute modul és egy Arduino Mini jelenti, mely ki lett egészítve 3 szín felismerő szenzorral. Megoldás alapjaként pedig a Kociemba algoritmust használja fel. ha nem is világrekord idő alatt, de körülbelül 1 perc alatt képes kirakni a kockát.

Megvásárlását ajánljuk azoknak, akik nem tudják egyedül kirakni a Rubik-kockát. :)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Címvédés a Rubik-világbajnokságon

Az ausztrál Feliks Zemdegs ismét a Rubik-kocka kirakásának világbajnokaként tudhatja magát, mivel sikerült megvédenie világbajnoki címét a Sao Paulóban megrendezett világbajnokságon. A 19 éves versenyző 7,56 századmásodperces átlagidőt tudhat magáénak. A második próbálkozás során elért 5,695 másodperces idő segítette őt hozzá a világbajnoki cím megszerzéséhez. Az elért időeredménye nem sokkal maradt el az amerikai Collin Burns által felállított 5,25 másodperces rekord időtől.

A bajnokságról különösen jó véleménnyel volt az ausztrál versenyző. A versenyt fantasztikusnak és jól megszervezettnek tartotta. A helyszínnel és az őt körülvevő szurkolókkal is nagyon meg volt elégedve. Elmondása szerint az eredményt idén könnyebb volt elérnie, mivel már 2013-ban, Las Vegasban is ő nyerte a világbajnokságot, így megnyugvással töltötte el, hogy már egy díjat magáénak tudhat és kevésbé volt ideges az idei világbajnokságon. Jobban tudott koncentrálni, ami a nyeréshez is hozzásegítette őt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockákból kirakott film

Közel 1300 Rubik-kocka, csaknem 1000 darab kirakás, és az eredmény…
A két robot szerelmét megjelenítő kisfilmet 1296 Rubik-kocka felhasználásával jelenítették meg. A kockákat 961 alkalommal oldották meg, a helyes színelrendezés beállításához. Az eredmény pedig magáért beszél! Az alig 3 perces rövid filmet több, mint 170 ezren tekintették meg 3 nap leforgása alatt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik világrekord

Gondoltad volna, hogy 1982-ben a bűvös kocka kirakásának rekord ideje még 19 másodperc volt?

A több, mint 30 évvel ezelőtti rekord időt Ronald Brinkmann állította fel a német bajnokságon. Az évek során egyre többet sikerült lefaragni a kocka kirakási idejéből, s harmadára csökkenteni a megoldási időt. A legfrissebb rekordot a Holland Mats Valk állította fel 2013-ban, aki 5,55 másodperces kirakási idővel törte meg az ausztrál rekort tartó Feliks Zemdegs idejét, aki több éven át birtokolta a bajnoki címét. Az 1996-os születésű Mats Valk nem csak 3x3x3-as kocka kirakásában jeleskedik, de a 2×2-es, 4×4-es és az 5×5-ös kocka kirakását is profi szintre fejlesztette és ezen kategóriákban is német rekordot, illetve Európa csúcsot állított fel. Ha van pár másodperced itt megnézheted, hogyan forgatja a jelenleg is világcsúcs tartó Mats villámgyors kézügyességgel 5,55 másodperc alatt helyére a kocka színeit:

Az eddigi világrekord időket összefoglalva itt találhatod.

Az emberi képességek az idő múlásával fejlődnek, a kirakási idő az évek során csökken, de egyvalami állandó: a bűvös kocka. ;)

És hogy mikor dől meg a jelenlegi rekord? Lehet, hogy pont rajtad múlik?! :)

 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 2×2 kirakása

A pár perces videó segít a 2×2-es Rubik-kocka kirakásában.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 3×3 kirakása

A videóban bemutatjuk, hogyan tudod kirakni a bűvös kocka 3×3-as változatát.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 4×4 befejező lépések

Ha nem boldogulsz a Rubik-kocka kirakásával, elakadtál, vagy csak érdekel, hogyan tudod befejezni, nézd meg a videót. Bemutatjuk a 4×4-es kocka kirakásának utolsó lépéseit. 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 4×4 kirakása

Hogyan kezdj neki a 4×4-es Rubik-kocka kirakásának?

A videóból kiderül. A bemutató filmet végignézve megismerheted a legfontosabb lépéseket és algoritmusokat, melyek segítségedre lesznek a kocka megoldásában.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 360 bemutató videó

A Rubik 360 egy különleges logikai játék, melynél a külső műanyag rekeszekbe kell visszajuttatnod a golyókat a gömb közepéből. Forgasd el az egymásban elforduló műanyag gömböket, hogy a rajtuk található lyukakon keresztül visszajuttasd a golyókat a helyükre!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik torony kirakása

A Rubik torony egy különleges 2x2x4-es logikai játék. Ám ha összekevered az elemeket már nem is fog olyan egyszerűnek látszani. Ne add fel! A videóban bemutatjuk a legfontosabb alaplépéseket, melyek segítségével könnyen helyére forgathatod a torony elemeit. 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Silva pár másodperc alatt kirakta a Rubik-kockát

Úgy látszik Silva nem csak a pályán teljesít jól! A Manchester City játékosa David Silva kevesebb, mint fél perc alatt rakta ki a csapat logójával ellátott Rubik-kockát.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka is szerepel a díjnyertes kisfilmben

Vácz Péter Nyuszi és Őz című kisfilmje igaz nem jutott az Oscar-esélyesek közé, de több mint 300 fesztiválon 63 országban szerepelt és 120 díjat nyert el. A többszörös díjnyertes animációs rövidfilm két állatfigura kikezdhetetlen barátságáról szól, melyet nem tehet tönkre sem egy eldobott kakaó, sem az eltérő televíziózási szokások, de még a Rubik-kocka misztériuma sem.

A kisfilm megtekintéséhez kattints a képre:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Nem lehet elég korán kezdeni

Van, aki egész életét úgy éli le, hogy azalatt egyszer se sikerült kiraknia a Rubik-kockát. Ezzel szemben a 3 éves Emily Gittemeier nemcsak hogy kirakta, de lehet hogy korosztályos csúcsot is állított fel…? :)
Ámulatba ejtő, ahogy a kislány kevesebb, mint 3 perc alatt helyére forgatja a színeket. Elmondása szerint testvéreitől tanulta meg a kocka kirakását, akiket sokszor látott már a bűvös kockával játszani.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

5*5*1-es bűvös kocka

Mindig van új (kocka) a nap alatt!

Habár nem is gondolnánk, hogy lehetséges, Matt Bahnernek mégis sikerült kiviteleznie a kocka 5*5*1-es változatát. Bár találmánya kockának csak jóindulattal mondható, de ahhoz semmi kétség, hogy egy formabontó logikai újdonságról van szó.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A világ legkisebb bűvös kockája

Igaz nem az első nekifutásra, de végül sikerült elkészítenie Matt Bahner-nek a világ legkisebb 7*7*7-es kockáját. A kocka egyedisége és különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos, 3*3*3-as kockánál több, mint tízszer annyi egységből áll össze. Az egységek terészetesen jóval kisebbek a hagyományos kockán megszokottnál, így nem csak a kocka kirakása válik nehezebbé, hanem a kis kockákra való koncentráció is megnehezíti a feladat megoldását. De nem ez Matt Bahner egyetlen újítása! A fanatikus férfi elkészített egy 5*5*1-es kocka változatot is!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockát varázsolt a falra a Neopaint csapata

Ha érdekel, hogyan festette a 250 négyzetméteres óriás Rubik-kockát a Rumbach Sebestyén utca tűzfalára a Neopaint csapata az alábbi videón megnézheted.
A videó pár perc alatt foglalja össze a Neopaintes művészek több napos munkáját.
Az eredmény pedig…magáért beszél!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Újabb rekord!

A CUBESTORMER 3 robotnak csupán 3.253 másodpercre volt szüksége a Rubik kocka kirakásához. Ezzel az idővel új Guinness Recordot állított fel Birminghamben 2014 márciusában. A robot több, mint 2 másodperccel előzte meg az emberek által tartott világcsúcsot, mely jelenleg 5,55 másodperc.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

4*4-es Rubik kocka bemutatása

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

3*3-as Rubik kocka

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A Rubik-jelenség

Gedeon Béla, washingtoni magyar nagykövet beszél Rubik Ernő találmányáról és a Rubik-kocka köztudatra és kultúrára gyakorolt hatásáról. (angol nyelven)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik Ernő Time-ban adott interjúja

Rubik Ernő, a Time magazinnak adott interjújában beszél részletességgel a Rubik-kocka eredetéről és napjainkban tapasztalt relevanciájáról. (az interjú teljes mértékben angol nyelvű)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik Robot

Láthattunk már Rubik-kockát kirakó robotokat, azonban olyan emberszerűt, mint RuBot II, keveset. RuBot mozgása még kissé lomha ahhoz, hogy SpeedCuber lehessen, azonban nagyon kedvesen köszöni meg, hogy Bűvöskockát kapott a kezébe és kirakhatta azt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A 2011-es magyar Rubik-csapat

A 2011-es bangkoki világbajnokságot követően készült interjú a magyar Rubik-kocka csapattal, ahol a tagok számot adnak Gyorskockázó ismereteikről és kiváló ügyességükről.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka kirakás világrekord idő alatt

Feliks Zemdegs, az ausztrál SpeedCuber világrekorder Rubik-kocka kirakási gyakorlata 5.66 másodperc alatt!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera