Videók – Rubik-kocka kirakása, világrekordok, interjúk

Rubik-kockás estélyi a világversenyen

Nagy Nikoletta Rubik-kockás estélyiben készül a Miss Universe döntőjére.

 

December 1-én már el is indult Nagy Nikoletta Las Vegasba a Miss Universe döntőjére, ahol több modellel méretteti össze magát, hogy megszerezze az univerzum szépe díjat. Számos gyönyörű ruhában fog felvonulni. Többek között egy különleges Rubik-kockás estélyiben is.

Kattints a videóra és nézd meg, hogy néz ki a nem mindennapi nemzeti viselet:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Bűvös kockák nagy választéka vár Rád üzletünkben

Látogass el üzletünkbe, ahol Rubik, V-Cube kockákkal és sok más izgalmas kreatív termékkel várunk.

Légy gazdagabb egy élménnyel!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik kocka megoldó gépezet

Gépezet, mely képes kirakni a Rubik kockát 

A Rubik kocka kirakó gépet a jól ismert FAC rendszer elemeiből építették fel. A rendszert a tehetséges Mark Sylwan svéd feltaláló fejlesztette ki az 1950-es években. A kocka kirakó gépezet szívét egy rasperry Pi Compute modul és egy Arduino Mini jelenti, mely ki lett egészítve 3 szín felismerő szenzorral. Megoldás alapjaként pedig a Kociemba algoritmust használja fel. ha nem is világrekord idő alatt, de körülbelül 1 perc alatt képes kirakni a kockát.

Megvásárlását ajánljuk azoknak, akik nem tudják egyedül kirakni a Rubik-kockát. :)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Címvédés a Rubik-világbajnokságon

Az ausztrál Feliks Zemdegs ismét a Rubik-kocka kirakásának világbajnokaként tudhatja magát, mivel sikerült megvédenie világbajnoki címét a Sao Paulóban megrendezett világbajnokságon. A 19 éves versenyző 7,56 századmásodperces átlagidőt tudhat magáénak. A második próbálkozás során elért 5,695 másodperces idő segítette őt hozzá a világbajnoki cím megszerzéséhez. Az elért időeredménye nem sokkal maradt el az amerikai Collin Burns által felállított 5,25 másodperces rekord időtől.

A bajnokságról különösen jó véleménnyel volt az ausztrál versenyző. A versenyt fantasztikusnak és jól megszervezettnek tartotta. A helyszínnel és az őt körülvevő szurkolókkal is nagyon meg volt elégedve. Elmondása szerint az eredményt idén könnyebb volt elérnie, mivel már 2013-ban, Las Vegasban is ő nyerte a világbajnokságot, így megnyugvással töltötte el, hogy már egy díjat magáénak tudhat és kevésbé volt ideges az idei világbajnokságon. Jobban tudott koncentrálni, ami a nyeréshez is hozzásegítette őt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockákból kirakott film

Közel 1300 Rubik-kocka, csaknem 1000 darab kirakás, és az eredmény…
A két robot szerelmét megjelenítő kisfilmet 1296 Rubik-kocka felhasználásával jelenítették meg. A kockákat 961 alkalommal oldották meg, a helyes színelrendezés beállításához. Az eredmény pedig magáért beszél! Az alig 3 perces rövid filmet több, mint 170 ezren tekintették meg 3 nap leforgása alatt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik világrekord

Gondoltad volna, hogy 1982-ben a bűvös kocka kirakásának rekord ideje még 19 másodperc volt?

A több, mint 30 évvel ezelőtti rekord időt Ronald Brinkmann állította fel a német bajnokságon. Az évek során egyre többet sikerült lefaragni a kocka kirakási idejéből, s harmadára csökkenteni a megoldási időt. A legfrissebb rekordot a Holland Mats Valk állította fel 2013-ban, aki 5,55 másodperces kirakási idővel törte meg az ausztrál rekort tartó Feliks Zemdegs idejét, aki több éven át birtokolta a bajnoki címét. Az 1996-os születésű Mats Valk nem csak 3x3x3-as kocka kirakásában jeleskedik, de a 2×2-es, 4×4-es és az 5×5-ös kocka kirakását is profi szintre fejlesztette és ezen kategóriákban is német rekordot, illetve Európa csúcsot állított fel. Ha van pár másodperced itt megnézheted, hogyan forgatja a jelenleg is világcsúcs tartó Mats villámgyors kézügyességgel 5,55 másodperc alatt helyére a kocka színeit:

Az eddigi világrekord időket összefoglalva itt találhatod.

Az emberi képességek az idő múlásával fejlődnek, a kirakási idő az évek során csökken, de egyvalami állandó: a bűvös kocka. ;)

És hogy mikor dől meg a jelenlegi rekord? Lehet, hogy pont rajtad múlik?! :)

 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 2×2 kirakása

A pár perces videó segít a 2×2-es Rubik-kocka kirakásában.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 3×3 kirakása

A videóban bemutatjuk, hogyan tudod kirakni a bűvös kocka 3×3-as változatát.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 4×4 befejező lépések

Ha nem boldogulsz a Rubik-kocka kirakásával, elakadtál, vagy csak érdekel, hogyan tudod befejezni, nézd meg a videót. Bemutatjuk a 4×4-es kocka kirakásának utolsó lépéseit. 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 4×4 kirakása

Hogyan kezdj neki a 4×4-es Rubik-kocka kirakásának?

A videóból kiderül. A bemutató filmet végignézve megismerheted a legfontosabb lépéseket és algoritmusokat, melyek segítségedre lesznek a kocka megoldásában.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 360 bemutató videó

A Rubik 360 egy különleges logikai játék, melynél a külső műanyag rekeszekbe kell visszajuttatnod a golyókat a gömb közepéből. Forgasd el az egymásban elforduló műanyag gömböket, hogy a rajtuk található lyukakon keresztül visszajuttasd a golyókat a helyükre!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik torony kirakása

A Rubik torony egy különleges 2x2x4-es logikai játék. Ám ha összekevered az elemeket már nem is fog olyan egyszerűnek látszani. Ne add fel! A videóban bemutatjuk a legfontosabb alaplépéseket, melyek segítségével könnyen helyére forgathatod a torony elemeit. 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Silva pár másodperc alatt kirakta a Rubik-kockát

Úgy látszik Silva nem csak a pályán teljesít jól! A Manchester City játékosa David Silva kevesebb, mint fél perc alatt rakta ki a csapat logójával ellátott Rubik-kockát.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka is szerepel a díjnyertes kisfilmben

Vácz Péter Nyuszi és Őz című kisfilmje igaz nem jutott az Oscar-esélyesek közé, de több mint 300 fesztiválon 63 országban szerepelt és 120 díjat nyert el. A többszörös díjnyertes animációs rövidfilm két állatfigura kikezdhetetlen barátságáról szól, melyet nem tehet tönkre sem egy eldobott kakaó, sem az eltérő televíziózási szokások, de még a Rubik-kocka misztériuma sem.

A kisfilm megtekintéséhez kattints a képre:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Nem lehet elég korán kezdeni

Van, aki egész életét úgy éli le, hogy azalatt egyszer se sikerült kiraknia a Rubik-kockát. Ezzel szemben a 3 éves Emily Gittemeier nemcsak hogy kirakta, de lehet hogy korosztályos csúcsot is állított fel…? :)
Ámulatba ejtő, ahogy a kislány kevesebb, mint 3 perc alatt helyére forgatja a színeket. Elmondása szerint testvéreitől tanulta meg a kocka kirakását, akiket sokszor látott már a bűvös kockával játszani.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

5*5*1-es bűvös kocka

Mindig van új (kocka) a nap alatt!

Habár nem is gondolnánk, hogy lehetséges, Matt Bahnernek mégis sikerült kiviteleznie a kocka 5*5*1-es változatát. Bár találmánya kockának csak jóindulattal mondható, de ahhoz semmi kétség, hogy egy formabontó logikai újdonságról van szó.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A világ legkisebb bűvös kockája

Igaz nem az első nekifutásra, de végül sikerült elkészítenie Matt Bahner-nek a világ legkisebb 7*7*7-es kockáját. A kocka egyedisége és különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos, 3*3*3-as kockánál több, mint tízszer annyi egységből áll össze. Az egységek terészetesen jóval kisebbek a hagyományos kockán megszokottnál, így nem csak a kocka kirakása válik nehezebbé, hanem a kis kockákra való koncentráció is megnehezíti a feladat megoldását. De nem ez Matt Bahner egyetlen újítása! A fanatikus férfi elkészített egy 5*5*1-es kocka változatot is!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockát varázsolt a falra a Neopaint csapata

Ha érdekel, hogyan festette a 250 négyzetméteres óriás Rubik-kockát a Rumbach Sebestyén utca tűzfalára a Neopaint csapata az alábbi videón megnézheted.
A videó pár perc alatt foglalja össze a Neopaintes művészek több napos munkáját.
Az eredmény pedig…magáért beszél!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Újabb rekord!

A CUBESTORMER 3 robotnak csupán 3.253 másodpercre volt szüksége a Rubik kocka kirakásához. Ezzel az idővel új Guinness Recordot állított fel Birminghamben 2014 márciusában. A robot több, mint 2 másodperccel előzte meg az emberek által tartott világcsúcsot, mely jelenleg 5,55 másodperc.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

4*4-es Rubik kocka bemutatása

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

3*3-as Rubik kocka

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A Rubik-jelenség

Gedeon Béla, washingtoni magyar nagykövet beszél Rubik Ernő találmányáról és a Rubik-kocka köztudatra és kultúrára gyakorolt hatásáról. (angol nyelven)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik Ernő Time-ban adott interjúja

Rubik Ernő, a Time magazinnak adott interjújában beszél részletességgel a Rubik-kocka eredetéről és napjainkban tapasztalt relevanciájáról. (az interjú teljes mértékben angol nyelvű)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik Robot

Láthattunk már Rubik-kockát kirakó robotokat, azonban olyan emberszerűt, mint RuBot II, keveset. RuBot mozgása még kissé lomha ahhoz, hogy SpeedCuber lehessen, azonban nagyon kedvesen köszöni meg, hogy Bűvöskockát kapott a kezébe és kirakhatta azt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A 2011-es magyar Rubik-csapat

A 2011-es bangkoki világbajnokságot követően készült interjú a magyar Rubik-kocka csapattal, ahol a tagok számot adnak Gyorskockázó ismereteikről és kiváló ügyességükről.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka kirakás világrekord idő alatt

Feliks Zemdegs, az ausztrál SpeedCuber világrekorder Rubik-kocka kirakási gyakorlata 5.66 másodperc alatt!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera