Rubik-kocka: Az időtálló karácsonyi ajándék

A hetvenes évek elején még ritkaságnak és igazi kuriózumnak számított egy farmer nadrág. Igazán boldog lehetett, aki farmert kapott karácsonyra, ugyanis a nadrághoz majdnem egy havi fizetésért lehetett hozzájutni.

Azok, akik lépést akartak tartani a hazai zenei élettel az együttesek albumaihoz 100-150 Ft körüli összegért juthattak hozzá. Később fokozatosan áramlottak be az országba a műszaki cikkek, számítógépek, melyek a karácsonyi ajándéktárgy vásárlás szempontjából is élen jártak. Ám áruk jóval túllépte az egy havi átlagos keresetet, ezért nagyon boldog lehetett aki mégis egy Commodore számítógépet talált a karácsonyfa alatt. Felkapott ajándéktárgynak számított férfi ajándékok terén a kvarcóra, gyermekeknek a pedálos autó és a kempingbicikli. A nőknek rendszerint konyhai eszközökkel, grillsütővel, fritőzzel kedveskedtek. Családi ajándékok terén pedig a színes televízió és videomagnó volt népszerű ajándéktárgy.

A 80-as évek elején terjedt el, s vált egyre népszerűbbé hazánkban a Rubik-kocka is. Szinte nem volt olyan gyermek az országban, aki ne kapott volna Rubik-kockát. Míg a Commodore gépeket már felváltották napjaink legmodernebb számítógépei, a színes tévét a plazma és led televíziók, a kvarcórát az okos órák, addig a Rubik-kocka még mindig időtálló ajándéknak számít. A logikai játék generációk kedvelt szórakoztató tárgya, mely már nem csak hazánkban, de külföldön is nagy népszerűségnek örvend.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera