Rubik kocka a világ leghíresebb játékai között

Egy nagyszabású tárlaton mutatják be a világ leghíresebb játékait és azok megálmodóit a New York állambeli The Strong múzeumban, ahol a Rubik-kocka is helyet kapott.

Rubik-kocka a Srong Múzeumban, New Yorkban

A látogatók a négymillió dollárból megvalósult kiállításon az amerikai Játékhírességek Csarnokának büszkeségeivel is megismerkedhetnek. Köztük a Rubik-kockával, buborékfújóval, apró zöld játékkatonákkal és a Wham-O cég frizbijeivel.

Strong - National Museum of play

A két hírességcsarnokból álló kiállítás szeptember 19.-én, szombaton nyitotta meg kapuit, mely a múzeum reményei szerint évente 40 000 fővel több látogatót fog majd vonzani.

A közel 500 négyzetméteren elterülő interaktív tárlaton a látogatók hatalmas buboréktoronnyal és mágneses rajztáblával is találkozhatnak, valamint érdekes információkat tudhatnak meg a játékokról és azok feltalálóiról.

A tárlat az 1998-ban alapított Játékhírességek csarnokából áll, és az 1985-ben alapított Játékipari Hírességek csarnokából. A csarnokokba évről-évre új játékokat vesznek fel. Ezidáig a Játékhírességek Csarnokába 56 játékot, a Játékipari Hírességek Csarnokába 71-et iktattak be.

Strong múzeum

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera