Rubik-kocka a gyorshajtási bírság ellen

A Rubik-kockáról már régóta tudtuk, hogy egy igazi világhódító csoda, arra azonban csak most derült fény, hogy hatékony fegyver lehet a gyorshajtási bírság ellen is. Ezt Steven Brundage amerikai bűvész esete bizonyította is, aki Rubik Ernő mesterművével úszta meg a gyorshajtási bírságot.
Érdekel hogyan?
Steven múlt pénteken, a hajnali órákban egy céges buliról tartott hazafelé autójával New Yorkban és egy 30 mérföld/órás zónában 42-vel hajtott, amikor rendőrök oldalra állították. A zsaruknak gyanús lett, hogy a kocsi hátsó ülésén kártyákat találtak, így rákérdeztek, hogy miféle felszerelést hurcol magával.
„Mondtam nekik, hogy bűvész vagyok, erre azt kérték tőlem, hogy mutassak nekik valamilyen trükköt” – mondta ekkor Brundage, aki a rendőrök által készített felvétel szerint Rubik-kocka segítségével kápráztatta el őket. Két Rubik-kockás trükköt mutatott be nekik, először néhány pillanat alatt kirakta a kockát, amiért ovációt kapott, majd újra összekeverte azt és ekkor már szemfényvesztéssel rakta ki a színeket.
A trükk valóban hatásosnak bizonyult a hatósági intézkedés ellen, mivel végül a találékony bűvésznek nem kellett bírságot fizetnie.
„Elégedetten jelenthetem, hogy bírságcédula nélkül távoztam” – közölte Steven Brundage.


Mi ebből a tanulság? Mindig legyen nálad egy Rubik-kocka, ha kocsival mész valahova. És nem árt pár trükköt megtanulnod mellé! :)

Forrás: www.al.com

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera