Oscar-gyanús filmben is felbukkan a Rubik-kocka

Oliver Stone Snowden című cyberthriller előzetesében kicsi, ám annál jelentősebb szerephez jut a magyar találmány, a Rubik-kocka.

A főszereplő Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt) katonai karrierjét egy váratlan baleset teszi tönkre. Így a férfi, aki országát szeretné szolgálni, más módot keres rá, hogy segítse az Egyesült Államokat. A CIA alkalmazottjaként azonban nem képes feldolgozni, hogy a szervezet teljes betekintést kap mások életébe: figyelik az e-maileket, telefonhívásokat, folyamatosan jelen vannak az emberek privát szférájában.

Edward Snowden a filmben
Forrás: The Guardian

A film érdekessége, hogy valós történetet dolgoz fel. Edward Joseph Snowden (Született: Észak-Karolina, Elizabeth City, 1983. június 21.) létező személy, aki célul tűzte ki, hogy leleplezi a szervezet hatalmát. A jelenleg 32 éves informatikus Oroszországban kapott menedéket miután titkos információkat szivárogtatott ki a CIA-ról.

…és a valóságban
Forrás: The Guardian

Hogyan sikerült?

A Rubik-kockával. A film trailerében látható, ahogy Snowden a Rubik-kocka egyik elemét szétszedve, egy adatokkal teli memóriakártyát csempész ki a Hírszerző Ügynökség székházából.

A Rubik-kocka szétszedése
(a filmben egy színes fedlap alá került a memóriakártya)
Forrás: wikihow.com

Joseph Gordon-Levitt mellett Nicholas Cage is feltűnik a vásznon. Bár a film már moziba is kerülhetne, de a készítők szeretnék az Oscarra bejuttatni, így később, szeptember 16-án nézhetik meg az amerikai nézők a mozikban.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera