A Logifaces lehet a Rubik-kocka utódja?

Nemrég egy új magyar logikai játékot mutattak be, a Logifaces-t, mely egyszerre kirakós logikai játék és szemet gyönyörködtető, elegáns dizájntárgy is. A Zagyvai András által tervezett játék szabálya nagyon egyszerű: a különböző háromszög alakú elemeket úgy kell egymás mellé illeszteni, hogy ne legyen szintbeli különbség a felületek között. A játék kitalálása összesen pár órát vett igénybe, meséli Lakos Dániel építész és egyben az ötletgazda.

A Logifaces attól annyira egyedi, hogy ötvözi a legősibb kirakós játékok szellemiségét a legmodernebb technikával és dizájnnal. Lakos Dániel szerint a játék nagy előrelépést jelent a szokásos kirakós játékokhoz képest, mivel térbelisége megteremti a kapcsolatot az egyszerűbb ősi játékok és a mai modern világ között.
A játék anyaga titkos recept alapján készült, melynek a szilárdsága a házilag kikevert beton tízszerese, szálerősített, finom szemcseszerkezetű. A betonból készült elemeket jó érzés kézbe venni, van súlyuk, különleges az anyaguk, egyedi élményt nyújtanak.
A játékkal szeretnének nemzetközi piacon is terjeszkedni, de kérdéses, hogy vajon lesz-e olyan népszerű, mint a Rubik-kocka logikai játék. A Logifaces a bűvös kockához hasonlóan egyedül is játszható, de baráti társaságok kedvelt játéka is lehet.
A logikai játékkal 2012-ben meghívást kaptak a Moméra egy játéktervezési pályázatra, ahol szép eredményt értek el az akkor még Faces néven futó játékukkal. A pályázaton a zsűri elnöke Rubik Ernő volt.
Nem kérdéses, hogy egy ötletes és egyedi logikai játékról beszélhetünk, de azt viszont sokan megkérdőjeleznék, hogy képes-e átvenni a bűvös kocka pozícióját és hasonló népszerűségre szert tenni.
Összehasonlítva a Rubik-kockával, a bűvös kocka kirakására 43 252 003 274 489 856 000-féle variáció lehetséges. Bár akármilyen keverésből legfeljebb 20 elfordítás után kirakható. A Logifaces háromszöget a csapat matematikusának számításai szerint összesen harmincféleképpen lehet kirakni.
A Rubik-kocka könnyen hordozható, akár útközben is kirakható. A Logifaces játék elemeinek kirakása helyhez kötött, így használata korlátozott.
A 16 elemből álló Logifaces játékszettet eddig még csak hazánkban mutatták be, ahol már több megrendelést is kaptak. De árkategóriáját tekintve se sorolható a bűvös kockával egy csoportba. A játék 60 dollárért kapható, azaz körülbelül 15 ezer forintba kerül átszámolva.

Forrás: www.vzt.hu

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera