Rubik-kockával példálózik a CNN

Jake Wallis Simons újság- és regényíró CNN-ben közölt véleménye szerint a mai modern játékok lerombolják a gyermeki képzelőerőt.
„Nem vagyok keresztény, mégis megdöbbent, hogy a karácsony a fogyasztói társadalom orgiája legyen. Milyen felnőttek lesznek a mai gyerekekből? Milyen világot fognak felépíteni?”- tette fel a plátói kérdést Simons.
Példának a lego játékot említette, mely kezdetben a kreativitásról, építés korlátlan lehetőségéről és a fejlesztésről szólt, azonban a játék funkcióját veszti, ha a gyerekek tervrajz, leírások és kész modellek alapján építik össze azt, s nem saját képzelőerejük szerint.
Elgondolkoztál már valaha is rajta, hogyan néztek ki kedvelt modern játékaid évekkel ezelőtt? Vagy azon hogy régi kedvenceid mennyit változtak az évek során?
A 40 évet maga mögött tudó Rubik Ernő által feltalált Rubik kockából több, mint 350 millió darabot adtak el, s generációk közkedvelt játékává vált az évek során. Az eredeti kocka játék még mindig nagy népszerűségnek örvend, de a hagyományos bűvös kocka mellett már megjelentek újabb Rubik változatok is, amilyen például a Rubik 360 gömb is. De azt nem hisszük, hogy az újítás lerombolná a képzelőerőt és kreativitást, mivel a bűvös gömb megoldásához is szükséged lesz a jó logikára.
A játék van aki szerint idegesítő, van aki fel is adja. Az biztos, hogy kitartás kell a logikai játék kirakásához. De mielőtt végleg elkeserednél nyugtasson az a tény, hogy a kirakása nem lehetetlen, csak nagy koncentrációt, kézügyességet és jó logikát igényel. Akik pedig inkább a Rubik régebbi változatait használnák szívesen, azoknak a hagyományos Rubik kockát ajánljuk.

Forrás: cnn.com

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera