Hírek – Rubik-kocka hírek, érdekességek, újdonságok

Kikockázott művészet

A CubeWorks Studio nem először alkot grandiózusat! Ha még emlékeztek, akkor legutóbb a Macao-ban felépített Rubik-kocka faluktól eshettünk ámulatba, most pedig a művészet egy újabb ágára, a festészetre és a szobrászatra nyargaltak át. Persze a festővásznat és az agyagot újfent a Bűvöskocka szolgáltatta.

A srácok kirakták többek között az egyik legikonikusabb játékhőst, az olasz származású vízvezetékszerelőt Mariot, a kék színű amfetamin császárát, a Breaking Bad című kultuszsorozat főszereplőjét Walter White-ot, Gotham sötét lovagját, Batmant és a popkultúra sok más egyéb híres, hírhedt alakját, szimbólumát. Többet pedig már nem érdemes mondani, mert nem is nagyon lehet. Egyszerűen lehengerlő!

Mario

Walther White

Rubik Batman

További képekért látogassatok el a CubeWorks Studio honlapjára!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka-világbajnokság 2013

Az idei Las Vegas-i Rubik-kocka kirakó világbajnokságon bizonyos szempontból nem születtek meglepetések. 3×3-as kocka kirakásában ismét az ausztrál származású Feliks Zemdegs diadalmaskodott a legjobbnak számító 7.36 másodperces idejével. Természetesen hazánk fia, Endrey Marcell sem tétlenkedett a verseny alatt, ugyanis mind a 3×3-as, 4×4-es és 5×5-ös kocka vakon történő kirakásában világbajnok lett. És ha ez még nem lenne elég, Marcell a többszörös, vakon történő 3×3-as kirakásban is világbajnok lett. Ez annyit tesz, hogy vakon 26 kockából 25-öt(!) volt képes kirakni hibátlanul, és egyben a legjobb időeredménnyel.
Természetesen minden további résztvevőt és helyezettet hatalmas gratuláció illet!

A képre kattintva megnézhetitek a fő kategóriák győzteseit!

Aki pedig a részletes eredményekre kíváncsi, az megtalálja őket a World Cube Association oldalán!

Forrás: WCA

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik 40!

“Amikor negyven évvel ezelőtt megalkottam a kockát, álmodni sem mertem arról, hogy ilyesmi fog történni. Abban biztos voltam, hogy valami nagyon érdekes és inspiráló dolgot találtam ki, de senki sem gondolta, hogy ilyen nagy jövő vár a kockára” – idézte fel a történteket Rubik Ernő, a bűvös kocka atyja logikai játékának 40. évfordulója alkalmából.

Most hétvégén ünnepelte ugyanis 40. születésnapját mindannyiunk ikonikus logikai kirakós játéka, a Rubik-kocka! A neves esemény alkalmából, egy a világot járó Rubik-kocka kiállítással és internetes programsorozattal celebrálja a bűvöskocka szülinapját a Google és a tárlat házigazdája, a Liberty of Science Center, amerikai tudományos intézmény.

A közel 650 négyzetméter alapterületű kiállítás jövő év, azaz 2014 tavaszán nyílik meg New Jerseyben. Ezt követően pedig 7 éven keresztül fog utazni a világban. A tárlatra 5 millió látogatót várnak világszerte. A kiállítás egyik fő attrakciója pedig egy tízméteres világító Rubik-kocka lesz, amit a helyszínen csapatban, vagy akár a világ bármely pontjáról online is lehet majd irányítani, így megpróbálva kirakni.

Rubik mindig is azt vallotta, hogy ő nem feltalálta a kockát, sokkal inkább felfedezte. Utalva ezzel arra, hogy a kocka szerinte nem mesterséges tárgy, sokkal inkább a természet szerves részét képezi, amit csak meg kellett “találnia”. Azóta a kocka rengeteg terülten járult hozzá a gyors problémamegoldáshoz, kreatív gondolkodáshoz és a rendszerszemlélet kialakításához. Előszeretettel használták a természettudományokban, művészetekben és számos mérnököt, matematikust, programozót ihletett meg, miközben a világ sok-sok millió gyermekének és felnőttjének okozott örömet egyszerű komplexitásával.

A Rubik-kocka korai prototípusa

A Rubik-kocka ennek az “egyszerűség-bonyolultság” kettősségének révén vette le a lábáról az elmúlt negyven évben a játékra kész emberek millióit és egyúttal nagyban hozzájárult a tudomány haladásához és modern világunk fejlődéséhez is. Noha külseje a prototípushoz képest rengeteget változott, a rendeltetése és szórakoztató mivolta négy évtized alatt semmit sem fakult. A trend pedig azt vetíti előre, hogy szerencsére a következő évtizedekben sem fog! Boldog születésnapot Kedves Rubik-kocka és köszönjük Rubik Úr! :)

Forrás: hvg.hu

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Építsd fel a saját Rubik-házad!

Gondolkodtatok már rajta, hogy mi lenne, ha tégla helyett Rubik-kockákból épülne fel a házatok? Nem? Pedig most fogtok! Ennek az ügyes kalkulátornak a segítségével elegendő csupán két értéket megadnotok: a ház alapterületét, illetve, hogy hány szintes legyen az épület. Ezekből pedig megtudhatjátok, hogy egész pontosan hány 3×3-as bűvös kockára lenne szükség a bűvös házikó megépítéséhez és hogy az összes építőelemet egy gyorskockás mennyi idő alatt lenne képes folyamatos játékkal kirakni!
Az jó egy ilyen házban, hogy a falai kívül-belül művészi módon díszíthetőek. Sőt, akár képekkel is díszíthejük a falakat! Elvégre, ha már egy Rubik-házban élünk, adjuk meg a módját!

Mivel a kalkulátor négyzetlábban mér, így annyi segítséget adok, hogy hozzávetőleg 11 (10,76) négyzetláb felel meg 1 négyzetméternek. Álmai otthonának emeletszámát pedig mindenki határozza meg maga! Határ a csillagos ég! :)


Forrás: Motovo.com
Rubik-kocka blog

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A Huawei-nél is elvetették a kockát

A Huawei a közelmúltban dobta ki Ascend P6 modelljét, ami úgy tűnik, hogy nem csak ultravékony, 6mm vastag kialakításával veszi le a lábáról a mobiltelefon rajongókat, hanem belső specifikációjával is káprázatos teljesítményekre képes. A telefontest alatti négymagos, 1,5 GHz-es processzort ugyanis most a Rubik-kocka megoldásának szolgálatába állították. Nyilván még emlékeztek a Speedcuber II-es Rubik-robot videókra, ahol egy Androidos Samsung Galaxy SII segítségével rakták ki a bűvöskockát világcsúcsidőn belül. Nos, a Huawei kütyüje hasonló módon működik: a Lego-ból épített robottestet maga az Ascend P6 vezérli. A telefon előbb fényképeket készít a 4×4-es kocka minden oldaláról, majd egy algoritmus segítségével számíttatja ki a processzora a Rubik-kocka kirakásához szükséges lépéseket. És noha itt nem a “gyorskockázás” a lényeg, hiszen a gépnek “csak” 49 lépésből sikerült a elvégeznie a műveletet, maga a konstrukció nagyon is figyelemreméltó!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Falaznak a Rubiknál

Új Guiness rekord! 85794 darab rubik kockából épített mozaik falat a Cube Works Studio, 2012 decemberében! A látványos építmény 4 méter magas, 61 méter hosszú és Makaóban látható! A képek magukért beszélnek!

Forrás:
http://www.facebook.com/CubeWorksArt

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Megszületett a Rubik társasjáték!

Végre egy Rubik társasjáték! Régi álmom, hogy nyíltan összemérhessem valakivel az agytekervényeimet és most eljött az alkalom, hála a Rubik’s Race-nek!

“A Rubik Race játék egy izgalmas kétszemélyes logikai társasjáték, mely garantált szórakozást és fejtörést kínál minden korosztály számára. Rubik Ernő már sok érdekes logikai játékkal lepte meg a világot, ez a Race esetében sincs másképp. A Scrambler felrázásával indul a játék, ez adja meg a mintát amit a játékosoknak ki kell rakniuk a saját térfelük 3×3-as központjában az elemek csúsztatásával. Aki hamarabb kirakja és lezárja a térfelét az elválasztóval nyer. A Rubik Race logikai társasjáték igazi pörgős szórakozást biztosít minden alkalommal.”

Forrás: Reflexshop

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka a konyhában!

Gratulálunk Széll Tamás magyar séfnek, hiszen tizedik lett a Bocuse d’Or szakácsverseny 14. világdöntőjén a franciaországi Lyonban, továbbá övé lett legjobb poszternek járó különdíj is. A magyar séf menüjét kedvenc logikai játékunk ihlette! Két kirakás között bárki elkészítheti otthon! :)

“A zsűri először a rombuszhalból és homárból készült halfogását kóstolhatta meg, amelyhez a nemzeti sajátosság hangsúlyozására köretként lángost is felszolgáltak. A húsos fogás ír marhából készült mangalicaszalonnával, kakukkfűvel és petrezselyem jus-vel, ehhez húsos raviolival készült gulyás, gombával töltött répa, konfitált sütőtökkel és marinált céklával, valamint marhapofa és ökörfarok rillette karórépapürével és céklával, és végül hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával társult.”

Forrás: kaposvármost.hu

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

CubeStormer II videó

A gépek felülkerekedtek! A videóban látható szerkezet a 2011-ben Feliks Zemdegs által felállított világrekordnál gyorsabban rakta ki a kockát! :)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Reflexshop Videó

Nemrég készült el a Reflexshop legújabb videója, ahol kedvenc logikai játékunk is feltűnik néhány másodpercre! Izgalmas zene és nagyszerű felvételek, érdemes belenézni!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera