Hírek – Rubik-kocka hírek, érdekességek, újdonságok

Rubik-kocka telefonra

A Cube Rubik névre hallgató alkalmazás segítségével 3 dimenzióban jelenik meg okostelefonunk virtuális kijelzőjén a Rubik-kocka, melyet a képernyő érintésével és ujjunk elhúzásával lehet forgatni. Igaz nem ugyanaz a játékélmény, mintha valódi kockát fognál a kezedben és az biztos, hogy a rekordot se fogod megdönteni vele, de ha nincs kéznél a Rubik-kockád jól jöhet a telefonos alkalmazás is. Az ingyenes alkalmazást Androidra, iPhone-ra, iPad-re és Windows Phone-ra is le lehet tölteni.

Foto: Maximko Online

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka: Újabb világrekord született

Sokaknak egy élet is kevés, hogy kirakják a Rubik-kockát, ezzel szemben Collin Burns, amerikai középiskolás fiú a szombaton Pennsylvániában megrendezett versenyen megdöntötte a Rubik-kocka kirakásának világcsúcsát 5,25 másodperces idejével! A világcsúcsot 2013 óta a holland Mats Valk tartotta 5,55 másodperccel, ám most új csúcs született. Az új rekordot még nem vezették fel a ranglistára, de mivel a pennsylvániai Rubik-kocka kirakó verseny hivatalos bajnokságnak számított, ezért valószínűleg nem lesz akadálya, hogy a Rubik-szövetség elismerje Collin Burns új rekordját. A rekorddöntést videóra is rögzítették, melyet itt meg is tekinthettek:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik Ernő munkái a repüléstörténeti kiállításon

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum repüléstörténeti és űrhajózási kiállítása utolsó alkalommal megnyitja kapuit a látogatók előtt a bontásra váró Petőfi Csarnokban. A kiállítás ideiglenes elhelyezéséről még nincsen döntés, de hat hétig még látható lesz a több, mint 50 repülőgépnek és űrhajózási műszernek, hajtóműnek otthont adó kiállítás. A látogatók ki is próbálhatják milyen beleülni egy Szojuz űrhajó másolatába, vagy betekintést nyerhetnek egy vitorlázógép pilótafülkéjébe is. A kiállításon látható az első, ipari körülmények között előállított magyar gyártású repülőgép is. A kiállításra látogatók idősebb Rubik Ernő Kossuth-díjas repülőgép-tervező munkáit is megtekinthetik. A Rubik-kocka feltalálójának édesapja idősebb Rubik Ernő pilóta, feltaláló, gépészmérnök, és egyben az egyik legismertebb magyar repülőgép tervező, akinek a munkája most szemünk elé tárulhat a repüléstörténeti kiállításon.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockákból kirakott film

Közel 1300 Rubik-kocka, csaknem 1000 darab kirakás, és az eredmény…
A két robot szerelmét megjelenítő kisfilmet 1296 Rubik-kocka felhasználásával jelenítették meg. A kockákat 961 alkalommal oldották meg, a helyes színelrendezés beállításához. Az eredmény pedig magáért beszél! Az alig 3 perces rövid filmet több, mint 170 ezren tekintették meg 3 nap leforgása alatt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

8 óra munka, 8 óra pihenés …

Igaz a 3x3x3-as Rubik-kocka kirakásának világrekordja 6 másodperc alatt van, s a legjobbaknak még a 7x7x7-es bűvös kocka kirakásához sincs szüksége 3 percnél több időre, addig a 17x17x17-es kocka megoldása majdnem 8 órát vett igénybe. 
A világbajnokságon a legbonyolultabb Rubik-kocka, mely próbára teszi a versenyzőket a 7x7x7-es kocka. A kocka kirakásának rekord idejét a kínai Lin Chen állította fel, aki 2014 márciusában Shanghaiban 2 perc 39,41 másodperc alatt forgatta helyére a színeket, s ezzel új Guiness recordot állított fel. Ám az Oskar Van Deventer által megálmodott 17x17x17-es kocka kirakásához ennél sokkal több időre van szükség. A holland játéktervező által létrehozott kocka sokkal komplexebb, mint a hagyományos Rubik-kocka, mivel elemei nem csupán négyzetekből épülnek fel. Összesen 6,69 * 10^1054 kombináció létezik a kocka kirakására, mely szinte felfoghatatlan. De mielőtt azt gondolnánk, hogy egy élet is kevés a kirakásához Kenneth Brandon 7,5 órás munkájával megcáfolja ezt. Brandon régóta foglalkozik hobbiból a bűvös kockák kirakásával, s most videóra is vette, ahogy kevesebb, mint 8 óra alatt helyére forgatta a bűvös kocka színeit. Míg sokaknak ez az idő a 3×3-as kocka kirakásához is kevés lenne, Brandon aki a logikai játékok megszállottja kitartó munkájával 5 nap alatt, kevesebb mint 8 óra munkával megoldotta a komplex 17x17x17-es kockát. Aki veszi a bátorságot egy 8 órás kisfilm megtekintéséhez az megnézheti az extrém kocka kirakásának teljes folyamatát. A kevésbé kitartóak pedig egy pár perces videóban tekinthetik meg gyorsítva hogyan kerülnek helyére a kocka színei Brandon kezei között.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka: Az időtálló karácsonyi ajándék

A hetvenes évek elején még ritkaságnak és igazi kuriózumnak számított egy farmer nadrág. Igazán boldog lehetett, aki farmert kapott karácsonyra, ugyanis a nadrághoz majdnem egy havi fizetésért lehetett hozzájutni.

Azok, akik lépést akartak tartani a hazai zenei élettel az együttesek albumaihoz 100-150 Ft körüli összegért juthattak hozzá. Később fokozatosan áramlottak be az országba a műszaki cikkek, számítógépek, melyek a karácsonyi ajándéktárgy vásárlás szempontjából is élen jártak. Ám áruk jóval túllépte az egy havi átlagos keresetet, ezért nagyon boldog lehetett aki mégis egy Commodore számítógépet talált a karácsonyfa alatt. Felkapott ajándéktárgynak számított férfi ajándékok terén a kvarcóra, gyermekeknek a pedálos autó és a kempingbicikli. A nőknek rendszerint konyhai eszközökkel, grillsütővel, fritőzzel kedveskedtek. Családi ajándékok terén pedig a színes televízió és videomagnó volt népszerű ajándéktárgy.

A 80-as évek elején terjedt el, s vált egyre népszerűbbé hazánkban a Rubik-kocka is. Szinte nem volt olyan gyermek az országban, aki ne kapott volna Rubik-kockát. Míg a Commodore gépeket már felváltották napjaink legmodernebb számítógépei, a színes tévét a plazma és led televíziók, a kvarcórát az okos órák, addig a Rubik-kocka még mindig időtálló ajándéknak számít. A logikai játék generációk kedvelt szórakoztató tárgya, mely már nem csak hazánkban, de külföldön is nagy népszerűségnek örvend.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Túl könnyű a Rubik-kocka?

Azoknak, akiknek a hagyományos Rubik-kocka kirakása túl egyszerű lenne a Hong Kong-i székhelyű Brando cég kifejlesztette a 13x13x13-as bűvös kockát. A kocka minden oldalán összesen 169 színes négyzet található, így összesen 1014 darab négyzetből épül fel. Ez több, mint 18-szor több elemet tartalmaz, mint a hagyományos 3×3-as változat.

A gyártó szerint a játék különlegessége nem csak méretében és elemeinek számában rejlik, hanem minőségi designja és enyhén ívelt formája teszi egyedivé és könnyen forgathatóvá. A kocka kirakása a jobb és a bal agyféltekét egyaránt megmozgatja, fejleszti a kreatív gondolkodást, növeli az IQ-t és az érzelmi intelligenciát is.

Az óriás kocka megoldása az emberi elmét, az ára pedig a pénztárcát terheli meg. Jelenleg $320- ért kapható, tehát átszámolva több, mint 80 000 Ft- ért kapható.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

A Google Rubik-kockás logója a legnépszerűbbek között

Google idei keresési toplistája összegzi a világ legfelkapottabb kereséseit. A listán a dobogós helyeket Robin Williams, a labdarúgó-világbajnokság és az ebola foglalja el. A keresési listán a Google által májusban készített ünnepi interaktív Rubik-kocka logó pedig a világ idei harmadik legnépszerűbb Google-logója lett.
A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat, melyben a keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi. Az így születő keresési toplisták évről-évre tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak.
A sportolók közül idén a legnépszerűbbnek James Rodriguez, Michael Schumacher és Ray Rice bizonyult. A legfelkapottabb világhírek témájában pedig elsősorban az eboláról, az Iszlám Államról és a Malaysia Airlinesról gyűjtöttek információt a világ internetezői a Google-keresőn.
A magyarok körében legfelkapottabb tartalmakat is összegezte a Google. A keresési toplista dobogójára 2014-ben a Való Világ, a labdarúgó-világbajnokság és a választások kerültek fel.
Hazánkban a külföldi személyiségek közül a listát Michael Schumacher, az Eurovízió-győztes Conchita Wurst és az augusztusban elhunyt Robin Williams vezeti. A magyar legnépszerűbb személyeknek pedig Aleska Diamond, a nemrég elhunyt Bajor Imre és Berki Krisztián bizonyultak.

Forrás: www.hvg.hu

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka a gyorshajtási bírság ellen

A Rubik-kockáról már régóta tudtuk, hogy egy igazi világhódító csoda, arra azonban csak most derült fény, hogy hatékony fegyver lehet a gyorshajtási bírság ellen is. Ezt Steven Brundage amerikai bűvész esete bizonyította is, aki Rubik Ernő mesterművével úszta meg a gyorshajtási bírságot.
Érdekel hogyan?
Steven múlt pénteken, a hajnali órákban egy céges buliról tartott hazafelé autójával New Yorkban és egy 30 mérföld/órás zónában 42-vel hajtott, amikor rendőrök oldalra állították. A zsaruknak gyanús lett, hogy a kocsi hátsó ülésén kártyákat találtak, így rákérdeztek, hogy miféle felszerelést hurcol magával.
„Mondtam nekik, hogy bűvész vagyok, erre azt kérték tőlem, hogy mutassak nekik valamilyen trükköt” – mondta ekkor Brundage, aki a rendőrök által készített felvétel szerint Rubik-kocka segítségével kápráztatta el őket. Két Rubik-kockás trükköt mutatott be nekik, először néhány pillanat alatt kirakta a kockát, amiért ovációt kapott, majd újra összekeverte azt és ekkor már szemfényvesztéssel rakta ki a színeket.
A trükk valóban hatásosnak bizonyult a hatósági intézkedés ellen, mivel végül a találékony bűvésznek nem kellett bírságot fizetnie.
„Elégedetten jelenthetem, hogy bírságcédula nélkül távoztam” – közölte Steven Brundage.


Mi ebből a tanulság? Mindig legyen nálad egy Rubik-kocka, ha kocsival mész valahova. És nem árt pár trükköt megtanulnod mellé! :)

Forrás: www.al.com

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka az amerikai fák alatt

rubieAz Egyesült Államokban a magyar Rubik-kocka az egyik legnépszerűbb karácsonyi játék. A Google keresések szerint Kolorádóban és Hawaiin is a Rubik-kockára keresnek rá a legtöbben az interneten. Ezzel az 1974-ben világhódító útjára indult magyar találmány számos más ismert és népszerű játékot győzött le, mint például a Barbie babát vagy a Lego-t.  Egy felmérés szerint sok amerikai gyermek vágyik Lego készletre, foci labdára, számítógépes játékra. Egy másik érdekesség, hogy a Google keresések szerint Észak-Nyugaton több gyerek kaphat idén biciklit, mint az Egyesült-Államok dél-keleti részén annak ellenére, hogy ott az idő kevésbé kedvez a karácsony körüli biciklizésnek. A Rubik-kocka mellett az egyesült Államokban is más országokhoz hasonlóan népszerűek a számítógépes és konzolos játékok, tabletek, Lego és sporteszközök, mint lehetséges ajándék ötletek.

Forrás: Sumocoupon

Vélemények, élmények, tapasztalatok...


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera