Hírek – Rubik-kocka hírek, érdekességek, újdonságok

Rubik-kocka a Super Bowlon

“Ez itt a Rubik-kocka, mely az emberiség számára szinte megoldhatatlan kihívást jelentett.” – hangzott a mondat a mutáns lény szájából az Avocados from Mexico reklámspotjában, mely a Super Bowl adása elején jelent meg.

A reklámipari szempontból is jelentős esemény ideje alatt egy 30 másodperces hirdetés ára is 4,6 és 5 millió dollár között mozog, így igen jelentős összeget kell azoknak fizetniük, akik a magas nézettségű Super Bowl alatt szeretnék népszerűsíteni termékeiket. De mindezek ellenére nagy volt az érdeklődés és minden hirdetési hely megtelt. Többek között olyan cégek hirdettek, mint a Pepsi, Audi, Walt Disney, Axe és Amazon.

De hogyan is került adásba a Rubik-kocka?

Az Avocados From Mexico 1 perces reklámja egy nem messzi galaxisba repít el minket, melyben egy idegen lény a Földi Csodák Múzeumában bemutatja a Föld furcsa lakóinak rejtélyes tárgyait és legértékesebb kincseit. Így került szóba a Rubik-kocka is, mely szintén a kiállított tárgyak között szerepelt.

Nézd meg az 1 perces reklámfilmet itt, majd szerezz be itt egy Rubik-kockát, és lássuk, rajtad kifog-e a logikai játék.

Forrás: origo.hu

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Robot, mely 1 másodperc alatt kirakja a Rubik-kockát!

1:0 a robotok javára!

A technikai újításoknak köszönhetően sok esetben felváltják a gépek, robotok az emberek szerepét. Lassan a munkavállalókat is helyettesítik. Sőt olykor az emberek által felállított rekordokat is túlszárnyalják a robotok teljesítményeikkel.

S íme egy újabb terület, ahol a robotok győzedelmeskedtek! Egy gépezet segítségével mostantól a Rubik-kocka kirakása se jelenthet akadályt. 1 másodpercnél nem kell sokkal többet várni a végeredményre, hogy kezedben foghasd a kirakott kockát.

Nézd meg saját szemeddel, hogyan forgatja helyére a kocka elemeit a gépezet 1 másodperc alatt. A gép ezzel megdöntötte Lucas Etter 2015 novemberében felállított rekord idejét.

Lucas Etter amerikai diák 2015 novemberében állította fel hihetetlen rekordját, mikor 4,9 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát. Azelőtt nem volt egy személy se, aki 5 másodperc alá ment volna. S most Lucas átlépte a lélektani határt.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Mitől sikeresek a kínai diákok?

A kínai diákok szabadidejüket is logikai játékok megfejtésével töltik.

Ki mint tölti szabadidejét, azzal alapozza meg leginkább jövőjét. S ezt már jó, ha gyerekkorban elkezdni az ember. Nincs ez másképp Kínában se, ahol már a játék során igyekeznek fejlesztő játékokkal pallérozni a gyerekek elméjét. S a diákok számára is elengedhetetlen, hogy fejlesszék magukat, ha helyt akarnak állni a legjobb egyetemekért folyó versenyben. Nem engedhetik meg maguknak, hogy ne olyan játékokkal játsszanak, melyek segítik őket a tanulásban is.

Példa erre az a 9 éves kínai kislány, aki 1:05 alatt rakja ki a Rubik-kockát. Ám a rekordot mégse ő tartja az osztályban. Számos kínai iskolában külön órák keretében tanulják meg a logikai játékok megfejtését a gyerekek.

A videóban szereplő kislány például szabadidejében különórákon vesz részt. Összesen 10 külön órára jár, melyeket felsorolni is nehéz. S míg utazik hazafelé, útközben a motoron ülve apukája mögött is a Rubik-kockát forgatja. nem is csoda, hogy rekordját 1 perc körüli időre tornázta le.

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Újabb elképesztő kockaforgatási rekord!

Megdőlt a Rubik-kocka kirakásának rekordja!

 

Hol a határ, és meddig csökkenhet még a Rubik-kocka kirakásának ideje? ezt senki se tudja megmondani! De az biztos, hogy újra megdőlt egy Guinness-rekord egy amerikai diák, Zackary Gromko által kifejlesztett LEGO robot ugyanis 2,39 másodperces rekord idő alatt forgatta helyére a kocka színeit, ezzel tovább növelve a gépek előnyét az emberek által felállított idővel szemben. A rekord időt a Guiness World Records is elfogadta, mivel a kocka teljes mértékben megfelelt a World Cube Association szigorú követelményeinek. A robot először két kamera segítségével bescannelte a kockát, majd felmérte a lehetséges kirakási módot és hat robot karja segítségével helyére forgatta a színeket. Az amerikai diák azért vágott bele a robot megépítésébe, mert elégedetlen volt saját teljesítményével. Az emberek által használt megoldási technikák legjobbjai is 60 lépésből állva tudják helyére forgatni a kocka elemeit, azonban a robot segítségével mindez 20 lépésből állva is sikerülhet. Sőt, ha ehhez hozzávesszük az elképesztő forgási sebességet érthető is lesz, hogyan volt képes a 3 másodperc alatti kirakásra.

Kattints a videóra és nézd meg saját szemeddel a rekorddöntés pillanatait:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Top 10 karácsonyi ajándék

Rubik-kocka a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok között

A Christmas Collections elkészítette az elmúlt 35 év legfelkapottabb karácsonyi ajándéktárgyainak listáját, mely szerint az 1980-as év legnépszerűbb ajándéktárgya a Rubik Ernő által feltalált bűvös kocka volt. Mem véletlen, hiszen az 1974-ben megjelent kocka akkor még újdonságnak számított. Ám ennek ellenére most is igen népszerű Karácsonyi ajándéknak számít a Rubik-kocka, melyet az is bizonyít, hogy egy felmérés alapján 2014-ben az Egyesült Államok több államában is a legkeresettebb karácsonyi ajándék volt a google keresési listája alapján. A játék töretlen sikerét nem bizonyítja semmi se jobban, mint az a tény, hogy eddig több, mint 350 millió darabot adtak el belőle világszerte.

A legfelkapottabb ajándéktárgyak közé évről évre újabbak kerülnek, mint a lego, a gameboy, vagy a 2000-es évek top ajándék terméke a roller, de úgy tűnik a Rubik-kocka még mindig menő ajándéknak számít.

rubik-kocka

Rubik-kocka

Kép forrása: Christmas collections.co.uk

 

 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kockás estélyi a világversenyen

Nagy Nikoletta Rubik-kockás estélyiben készül a Miss Universe döntőjére.

 

December 1-én már el is indult Nagy Nikoletta Las Vegasba a Miss Universe döntőjére, ahol több modellel méretteti össze magát, hogy megszerezze az univerzum szépe díjat. Számos gyönyörű ruhában fog felvonulni. Többek között egy különleges Rubik-kockás estélyiben is.

Kattints a videóra és nézd meg, hogy néz ki a nem mindennapi nemzeti viselet:

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Bűvös kockák nagy választéka vár Rád üzletünkben

Látogass el üzletünkbe, ahol Rubik, V-Cube kockákkal és sok más izgalmas kreatív termékkel várunk.

Légy gazdagabb egy élménnyel!

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik kocka megoldó gépezet

Gépezet, mely képes kirakni a Rubik kockát 

A Rubik kocka kirakó gépet a jól ismert FAC rendszer elemeiből építették fel. A rendszert a tehetséges Mark Sylwan svéd feltaláló fejlesztette ki az 1950-es években. A kocka kirakó gépezet szívét egy rasperry Pi Compute modul és egy Arduino Mini jelenti, mely ki lett egészítve 3 szín felismerő szenzorral. Megoldás alapjaként pedig a Kociemba algoritmust használja fel. ha nem is világrekord idő alatt, de körülbelül 1 perc alatt képes kirakni a kockát.

Megvásárlását ajánljuk azoknak, akik nem tudják egyedül kirakni a Rubik-kockát. :)

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik-kocka kirakása a magyar bajnok segítségével

A Kutatók éjszakáján Rubik kirakó workshopot is rendeznek, ahol maga a magyar bajnok, Bernát Balázs tart bemutatót. 

Szeptember 25.-én országszerte megrendezik a Kutatók éjszakája programsorozatot.

 bernath-balazs-magyar-bajnok

Gödöllőn a műsor keretein belül az érdeklődők azt is megtanulhatják, hogyan rakhatnak ki egy Rubik kockát. Bernát Balázs magyar bajnok bemutatja, hogyan lehet helyére forgatni a bűvös kocka színeit egy kézzel vagy bekötött szemmel is akár pár másodperc alatt. Minden kirakás iránt érdeklődő megtanulhatja a legfontosabb algoritmusokat, melyek a kocka kirakásához szükségesek. A program után kötetlen beszélgetést lehet folytatni Balázzsal.

Rubik kocka kirakása bekötött szemmel

 

Vélemények, élmények, tapasztalatok...

Rubik kocka a világ leghíresebb játékai között

Egy nagyszabású tárlaton mutatják be a világ leghíresebb játékait és azok megálmodóit a New York állambeli The Strong múzeumban, ahol a Rubik-kocka is helyet kapott.

Rubik-kocka a Srong Múzeumban, New Yorkban

A látogatók a négymillió dollárból megvalósult kiállításon az amerikai Játékhírességek Csarnokának büszkeségeivel is megismerkedhetnek. Köztük a Rubik-kockával, buborékfújóval, apró zöld játékkatonákkal és a Wham-O cég frizbijeivel.

Strong - National Museum of play

A két hírességcsarnokból álló kiállítás szeptember 19.-én, szombaton nyitotta meg kapuit, mely a múzeum reményei szerint évente 40 000 fővel több látogatót fog majd vonzani.

A közel 500 négyzetméteren elterülő interaktív tárlaton a látogatók hatalmas buboréktoronnyal és mágneses rajztáblával is találkozhatnak, valamint érdekes információkat tudhatnak meg a játékokról és azok feltalálóiról.

A tárlat az 1998-ban alapított Játékhírességek csarnokából áll, és az 1985-ben alapított Játékipari Hírességek csarnokából. A csarnokokba évről-évre új játékokat vesznek fel. Ezidáig a Játékhírességek Csarnokába 56 játékot, a Játékipari Hírességek Csarnokába 71-et iktattak be.

Strong múzeum

Vélemények, élmények, tapasztalatok...


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera